Volgalla pelätään ympäristökatastrofia

Media_httpmarieldrugi_matcq

Volga-joen pinta saattaa nousta viidellä metrillä. Tšeboksaryn voimalan laajennus jättäisi Marinmaalla, Tšuvassiassa ja Nižni Novgorodin läänissä veden alle 165 000 hehtaaria maata. Tuhansien vuorimarilaisten pitäisi siirtyä veden tieltä. Vuori-Marin alueesta kolmasosa jäi patoaltaan alle, ja 8 000 vuorimarilaista karkotettiin jo vuonna 1980, kun voimala rakennettiin.

Karjalan marilaisten johtaja Mihail Asessorovin mukaan veden nosto pysäytettiin 1980, koska siitä seurasi ympäristökatastrofi. Pohjavedet nousivat Volgan rannoilla ja metsä kuoli 10 kilometrin säteellä joesta. Ketään ei asetettu vastuuseen. “Kuka ottaa nyt vastuun mahdollisesta ekokatastrofista? Miten ihmisille käy, jos Volga levitetään järveksi Marinmaan päälle?” Asessorov kysyy.

Asessorov väittää paikallisviranomaisia lahjotun hankkeen tueksi. Voimalan omistava RusHydro on jo aloittanut lupaprosessin. Voimalan laajennuksen suunnitellaan alkavan tänä tai ensi vuonna ja sen tulisi valmistua viidessä vuodessa. Marinmaalla varaudutaan kaatamaan veden tieltä 55 000 hehtaaria metsää, tuhoamaan 3 000 rakennusta ja siirtämään 20 000 ihmistä.

http://fifi.voima.fi/artikkeli/2011/maaliskuu/volgalla-pelataan-ymparistokatastrofia

FacebookTwitterGoogle+LinkedInVKWordPressBlogger PostLiveJournalTumblrTelegramWhatsAppSMSEmailGoogle GmailOutlook.comMail.RuPrintFriendly

Leave a Reply